HAJTÓMŰ NYELVISKOLA erőt ad át  Családias és rugalmas


Nyelvtanulással kapcsolatos cikkek, érdekességek

2015. július 24.

A nyelvtanulás befektetés a jövőbe.
Milyen idegen nyelvet érdemes tanulni? 

Nyelvet tanulni szinte kötelező. Mindenhol csak azt hallani, hogy elvárható, hogy az ember beszéljen az anyanyelvén kívül legalább egy vagy két idegen nyelven. Ezzel nem lehet vitatkozni. A munkaerőpiacon, az emberi kapcsolatok kialakításában, az érvényesülésben, utazás vagy munka során csak előnyödre válhat a nyelvtudásod...

tovább a cikkhez >>


2015. június 24.

Az intenzív nyelvtanulás hatására az agy bizonyos területei növekednek. 

Intenzív nyelvtanulás hatására növekszenek az agy egyes területei - állapították meg svéd kutatók tanulmányukban, amelyben mágneses rezonanciás képalkotó berendezéssel követték nyomon, hogy miként változik a szuperintenzív nyelvtanfolyamok résztvevőinek agymérete.

tovább a cikkhez >>


2015. május 24.

"Szólj szám!"

Ismerje meg a harminckét nyelven folyékonyan beszélő Janisz Ikonomut, aki elárul néhány trükköt, ami segít a nyelvtanulásban.

- írta John Preston

tovább a cikkhez >>


2015. április 24.

Mikor kezdjenek gyermekeink egy idegennyelvvel ismerkedni...?

Egy örök klasszikus: mikor kezdjük gyermekünket a nyelvtanulás felé terelgetni, melyik a legideálisabb életkor arra, hogy egy másik nyelvvel, nyelvi rendszerrel, kultúrával elkezdjünk ismerkedni? Sokan arra esküsznek, hogy minél előbb, annál jobb. Mások úgy tartják, hogy előbb az anyanyelvet, annak a struktúráit és hangjait kell megfelelően alkalmazni és használni, utána ...

tovább a cikkhez >>


2015. március 24.

„ …szótárral a kezemben szeretnék meghalni… ” 

    - interjú Medgyes Péterrel (1945-ben született Budapesten. Nyelvtanár, a nyelvtanárképzés megújítója. Nyugalmazott egyetemi tanár. Volt tanszékvezető, rektorhelyettes, helyettes államtitkár, intézetigazgató, nagykövet. 36 könyve jelent meg. A State University of New York díszdoktora. Többi között a Brit Birodalom Érdemrendjének parancsnoki fokozatával is kitüntették.)
szerző Szalai Gabriella

tovább a cikkhez >>