HAJTÓMŰ NYELVISKOLA erőt ad át  Családias és rugalmas


2015. július 24. - A nyelvtanulás befektetés a jövőbe
 <<vissza


2015. július 24.

A nyelvtanulás befektetés a jövőbe! Milyen idegen nyelvet érdemes tanulni?
 

Nyelvet tanulni szinte kötelező. Mindenhol csak azt hallani, hogy elvárható, hogy az ember beszéljen az anyanyelvén kívül legalább egy vagy két idegen nyelven. Ezzel nem lehet vitatkozni. A munkaerőpiacon, az emberi kapcsolatok kialakításában, az érvényesülésben, utazás vagy munka során csak előnyödre válhat a nyelvtudásod. A nyelvvizsga már a felvételi pontoknál is pluszpontot jelent, de a diploma kézhez vételénél is követelmény. A világnyelvnek számító angolon kívül számos más idegen nyelvnek van divatja és ismeretük, egy állás megszerzésénél egyszer még nagyon jól jöhet neked. A multiknál például sokkal fontosabb a jó és különleges nyelvtudás, mint a szakirányú végzettség! Cikkünkből megtudhatod, milyen nyelveket érdemes tanulnod és miért.

A nyelvtanulás befektetés a jövőbe

foto:Profimedia - Red Dot 

A régi „klasszikusok”


Természetesen a nyelvtanulók körében még mindig az angol és a német nyelv tanulása a legnépszerűbb. Ennek egyszerű oka van: az általános iskolák, középiskolák és gimnáziumok kínálata még leginkább erre a két nyelvre korlátozódik. Népszerű, széles körben használt nyelvek, amik ismerete mindig és mindenhol jól jöhet neked, nem válik hátrányodra, hiszen az EU három legfontosabb és legtöbbet beszélt nyelvei az angol, a németés a francia. Ajánlott a francia nyelvtanulás is!

A három jolly joker

Manapság egyre több helyen választják az orosz és japán nyelvet az angol vagy német mellé az előre gondolkodó diákok. Nemcsak gyönyörű nyelvek ezek, de a jövőben nagy hasznát veheted majd te is mindkettőnek, az álláspiacon való elhelyezkedéskor. Az orosz nyelv újraéledt, hiszen egy hatalmas piac nyílik Oroszország révén. Nagyot profitálhatsz majd belőle, ha energiát szánsz a megtanulására - hangoztatja egyre több karrier tanácsadó is. Mivel az orosz gazdaság évről évre erősödik, ezért már a nyugati országokban is egyre jellemzőbb, hogy oroszul kezdenek tanulni a fiatalok. Az oroszhoz a jövőben a japánnyelv iránti érdeklődés is meg fog nőni, hiszen a japán piac egyre jobban terjeszkedik Európában is, elég csak az autógyártásra vagy az elektronikai iparra gondolni. A japán nyelv népszerűségét mutatja, hogy az USA felsőoktatási intézményeiben a spanyol után már a második legnépszerűbb nyelv. A japán mellett szintén hiánynyelvnek számít még a kínai is. Ma már egyre több céltudatos fiatal tanulja nyelviskolákban ezt a nehéz nyelvet, hiszen Kína erős gazdasága, kereskedelme, valamint nagy beruházásai igénylik az angol mellett, a kínai nyelven is beszélő munkavállalókat.

A „temperamentumos” nagy kedvencek

Olaszul tanulnod mindig érdemes, hiszen Olaszország az európai kultúra bölcsője és az egyik legkedveltebb turisztikai úti cél. Ha a jövőben a vendéglátásban akarsz elhelyezkedni, az angol mellé ajánlott az olasznyelvet választanod. A spanyol a kereskedelmi kapcsolatokban használt nyelvek sorában az angol után a második helyet foglalja el. Jó ha tudod, hogy az Egyesült Államokban is ez a második leggyakrabban használt nyelv! Ha a pénzügyi, ingatlan, ruhaipari, élelmiszeripari és hotelszektorban akarsz elhelyezkedni, nagy előnyhöz juttat majd, ha beszéled a spanyol nyelvet!

A környező országok nyelvei.

Gondoltad volna, mennyire hasznos horvátul, románul, lengyelül, szlovákul beszélni? A hazai kisvállalkozások gyakran éppen ezekben az országokban találnak piacot és beszállítót és nekik mindig jól jön egy olyan munkavállaló, akik beszéli valamelyik szomszédos nyelvet!

"Egzotikus", "nagy" nyelvek

Olyan nyelveket sorolhatunk ide a már említett kínai és japán nyelv mellett, mint az arab, a perzsa vagy a koreai. Ezek iránt időnként fel-fellángol az érdeklődés, de valójában kevesen jutnak el arra a szintre, hogy a gyakorlatban is képesek legyenek használni őket. Előtted a feladat! Hatalmas piacok állnak-e nyelvek mögött! Ami neked külön jól jöhet, ha ezen nyelvek valamelyike mellett döntesz: általában-e nyelvek anyanyelvi beszélői még angolul sem tudnak jól! Így arab vagy koreai nyelvek ismeretének birtokában valamint megfelelő szaktudással, igazi kuriózum leszel a munkáltatóknak!

 


Minket érdekel a véleménye, szóljon hozzá >itt< mennyire tetszett?

 

Igen, tetszett és feliratkozom a további hírlevelekre

 

 Hírlevélre feliratkozom 

<<vissza