FőoldalImpresszumOldaltérkép
 

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

 

 Kreatív ajándék szeretteinknek, barátoknak, kollégáknak:

AJÁNDÉKOZZON NYELVTANFOLYAMOT

 A tudás hatalom!

 

2022-ben reméljük újra lesz toszkánai nyelv- és gasztrokurzus, amennyiben az aktuális járványügyi helyzet ezt megengedi végre! Chianti szívében, egy igazi toszkán villában, hamisítatlan itáliai hangulat, élőnyelvi környezet, kultúra, gasztomómia és az olasz nyelv - egyben! 

 

ZUGLÓ KÁRTYA elfogadó hely vagyunk! 5% állandó kedvezmény!

Most már mi is
Zugló Kártya
elfogadó hely vagyunk!
 


 

Nyelvtanulással kapcsolatos cikkek, érdekességek nyelvtanulók számára

 

Érdekességek, cikkek

Aki nyelvtanulásra adja a fejét, mindig kiváncsi, milyen új módszerek, lehetőségek, érdekességek vannak a nyelvtanulás, nyelvoktatás területén. Van, akit azért érdekelnek az újdonságok, mert a gyerekei most kezdenek idegen nyelvet tanulni, van, akit egyszerűen csak a kíváncsiság hajt - mindenre kíváncsiak lehetünk ami egy másik kultáráról, országról, népcsoportról, annak nyelvéről szól.

Ha Önt is érdeklik az újdonságok, érdekességek iratkozzon fel hírlevelünkre, így mi időről-időre küldünk Önnek érdekes cikkeket, tanulmányokat.Hasznos, kellemes időtöltést kívánunk.

 


2020. június 12.

Kuriózumok és érdekességek az angol nyelv kapcsán

A nyelvszeretők és az idegen nyelvek iránt érdeklődők rendszerint valósággal szomjazzák az egyes idegen nyelvek kapcsán megfigyelhető különlegességeket. Nincs ez természetesen másként az angol nyelv kapcsán sem, amely szinte hemzseg a kuriózumokban.

tovább a cikkhez >>

 


2020. május 21.

A magyar nyelv - angol szemmel (Are you Hungary?)

Találtam egy blogot, amiben egy feltehetőleg angolszász nyelvterületre elszármazott, bár eredetileg magyar anyanyelvű fiatalember számol be arról, milyen nehézségekkel is jár neki a magyar nyelv újratanulása.

tovább a cikkhez >>

 


2020. április 16.

Nyelvi érdekességek az angolban

1. A "How do you do" az nem egy üdvözlés, csak bemutatkozás után használjuk.
2. Az "excuse me" és a "sorry" között nagy különbség van. Az "excuse me"-t akkor használjuk, mielőtt még csinálunk, vagy mondunk valamit. A "sorry"...

tovább a cikkhez >>