FőoldalImpresszumOldaltérkép
 
 <<vissza


2017. március 1.

Testbeszéd és kontaktus!

 


A legőszintébb testrész

 

Tarts szemkontaktust akár beszélsz, akár épp hallgatsz. Ha nem teszed, könnyen úgy gondolhatja a partnered, hogy nem igazán érdekel téged a téma, sőt, megbízhatatlannak is tűnhetsz miatta. A szemkontaktus persze nem azt jelenti, hogy bámulni kell a partnert, csupán azt, hogy időről időre belenézel a szemébe.

A testbeszéd – ha jól tudod értelmezni – rengeteg dolgot elárul a partneredről. Erről külön bejegyzés fog készülni, most csak egy példát hozunk erre.
Tudod-e, hogy melyik a legőszintébb testrész, ami egy beszélgetés során egyértelműen megmutatja, hogy érdekli-e a másikat, amiről beszélsz, vagy inkább más társaságba menne? Nos a legőszintébb, legárulkodóbb testrészünk – amire egyébként nagyon nehéz odafigyelni, hogy ne áruljon el minket – az a lábfejünk. Ha a beszélő felé fordítjuk, akkor az azt jelenti, hogy érdekel minket a téma, ha pedig az ajtó felé néz, akkor inkább mennénk már tovább.

 

A kommunikációs képesség fejlesztése történetekkel 

Mesélj sztorikat. Az emberek imádnak történeteket olvasni, hallgatni vagy nézni. Elég csak belegondolnod mennyien olvasnak személyes blogokat, vagy néznek valamilyen valóságshowt. Fordítsd ezt a természetes kíváncsiságot a javadra és építs be egy két személyes történetet a mondandódba. Imádni fogják. Ezzel folyamatos lehet a kommunikációs képesség fejlesztése is.

 

Fontos a megfelelő stílus

Igazítsd a kommunikációs stílusod a hallgatósághoz. Mindig tartsd szem előtt, hogy kinek beszélsz. Más stílus vezet eredményre, ha a gyerekeiddel beszélgetsz, más, ha a barátaiddal és megint más, ha épp a főnököddel, vagy a beosztottaddal.

 

Alap

Az alapvető szabályok mellett, mint például beszélj lassan, érthetően és tagoltan; ne legyél se túl hangos, se túl halk, arra is mindig figyelj oda, hogy olyan szavakat és kifejezéseket használj, amiknek tudod a jelentését, különben könnyen nagyon kellemetlen szituációba keverheted magad.
 

(Forrás: lifehacker.com, mindtools.com, skillsyouneed.com)
 


Minket érdekel a véleménye, szóljon hozzá >itt< mennyire tetszett?

 

Igen, tetszett és feliratkozom a további hírlevelekre
 

 <<vissza