FőoldalImpresszumOldaltérkép
 
 <<vissza


2017. január 5.

Így javíthatod kommunikációs képességeidet!
 

 (angol , német , szakmai cikkek)
 

A kommunikációs készség ugyan nyelvfüggetlen dolog, de idegen nyelven fokozottan igaz, hogy nehezebben szólalunk meg. Nézzük, hogyan lehet javítani a kommunikációnkon, bármilyen nyelven is szeretnénk beszélni!
A jó kommunikációs képesség elengedhetetlen tényezője az iskolai, üzleti, de akár a magánéleti sikereknek is.
Néhányan embernek veleszületett adottsága, hogy jól kommunikál, ám a legtöbbünknek kihívás a kommunikációs képesség fejlesztése, melyre időt és energiát kell fordítani.

Az alábbiakban bemutatunk néhány egyszerű lépést, melyek segítségével Te is hatékonyabb leszel.1. Gondolkodj, mielőtt megszólalsz!

Tervezd meg előre az előadásodat, bemutatódat vagy akár a feleletedet is. Még ha nem is tudod pontról pontra a mondandódat, fontos, hogy legalább nagy vonalakban tisztában legyél azzal, amiről beszélni akarsz. 

  

A kommunikációs képesség fejlesztése

(Írta: Élj okosabban 2016-11-25)

 

A jó kommunikációs képesség elengedhetetlen tényezője az iskolai, üzleti, de akár a magánéleti sikereknek is.
 

Néhányan embernek veleszületett adottsága, hogy jól kommunikál, ám a legtöbbünknek kihívás a kommunikációs képesség fejlesztése, melyre időt és energiát kell fordítani.


Az alábbiakban bemutatunk néhány egyszerű lépést, melyek segítségével Te is hatékonyabb leszel.
 

Gondolkodj, mielőtt megszólalsz!

Tervezd meg előre az előadásodat, bemutatódat vagy akár a feleletedet is. Még ha nem is tudod pontról pontra a mondandódat, fontos, hogy legalább nagyvonalakban tisztában legyél azzal, amiről beszélni akarsz.

A hétköznapi beszélgetések során is gondold át, hogy miről és hogyan szeretnél beszélni, így kevésbé fogod elfelejteni a fontosabb részeket. Járulékos haszon, hogy ha tudod, miről akarsz beszélni, akkor lényegesen kevesebb „ööö, hát, izé, ühm” fogja elhagyni a szádat, ami emeli a beszéded színvonalát.

 


Minket érdekel a véleménye, szóljon hozzá >itt< mennyire tetszett?

 

Igen, tetszett és feliratkozom a további hírlevelekre
 

 <<vissza