HAJTÓMŰ NYELVISKOLA erőt ad át  Családias és rugalmas


Olasz

OLASZ nyelvtanfolyam (anyanyelvi tanárral is)

OLASZ tanfolyam indítás: folyamatosan!

2 fővel már csoportot indítunk!

Zuglóban vagy online formában!

 

Kiscsoportos (2-4 fős!) tanfolyami díj: 55 000 Ft/20 óra/fő

(45 perces tanórákkal) 

Egyéni tanfolyami díj:    110 000 Ft/20 óra/fő

(45 perces tanórákkal) 

   
Főbb csoportos tanfolyamtípusok: 

  • Általános: heti 2x2 óra 
  • Intenzív: heti 3x3 óra
  • Szuper intenzív: heti 5x4 óra
  • vagy egyéni igény szerint, rugalmas beosztással


 Kapcsolatfelvételhez kattints ide 

 

Az ADATLAP kitöltése után munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett.


További információért forduljon bizalommal oktatásszervező kollégáinkhoz:

info@hajtomustudio.hu  tel.: +36 30 2100 767, +36 30 973-4716

 

Tanuljon olaszul, mert olaszul tudni jó.

Megoldásunk az olasz nyelvtanfolyam! 


A Hajtómű Nyelviskolában akár azonnal elkezdődik az olasz nyelvtanfolyam, köszönhetően a gördülékeny csoportszervezésnek - családias környezetben, rugalmas óratervezéssel, kiscsoportban, egyénileg vagy online  is elkezdeheti tanulmányait. Kiváló, tapsztalt nyelvtanárokkal állunk leendő hallgatóink rendelkezésére.

 

   
Miért jó olaszul tanulni?

Olaszul tudni jó, mert jó olaszul fagyit kérni a cukrászdában Rimini főterén. Mert jó, amikor értjük, mit kérdez tőlünk a pincér a pizzeriában Velencében. Mert jó, ha értjük a múzeumban a tájékoztatókat, lerásokat Rómában...

Az olasz nyelvtanfolyam jó, mert óra közben is mindig megérint minket a mediterrán könnyedség. Olaszul tanulni nem nagyon könnyű, mert az elején sok igeragozást és igeidőt kell megtanulni és megérteni, de ha ezen túl vagyunk, hamar azon kapjuk magunkat, hogy megértjük az Eros Ramazotti dalokat és megértjük, mit mondanak az olasz turisták a villamoson, az Oktogonnál, erre való az olasz nyelvtanfolyam.

Olaszul olvasni jó, mert az olasz irodalom olyan sokrétű és érdekes, hogy bármilyen korszakból érdemes levenni egy-egy regényt a polcról a könyvtárban, nem fog csalódást okozni. Hiszen Dante, Petraca és Boccaccio nyelve ez - többek között, kik maradandót alkottak. Olaszul tudni jó, mert jó egy-egy híres olasz filmet megnézni olaszul. Hangulata van, érdemes. 

Jó, ha belelapozva egy olasz divatmagazinba, értjük, mi van leírva, jó, ha egy-egy finom olasz étel eredeti receptjét egy olasz gasztonómiai honlapról tudjuk letölteni - és értjük azt. Jó, ha a Ferrari istálló legújabb híret is eredetiben olvashatjuk, és jó, ha az olasz focibajnokságot élőben és érdemben követhetjük - olaszul.

Egy szó, mint száz: olaszul tanulni kell, mert jó.


Az olasz mint irodalmi nyelv

Az olasz az az irodalmi nyelv, amely az Apennini félszigeten, a svájci Ticino kantonban, a dalmát tengerparton, Dél-Tirolban, a Földközi-tenger három szigetén, Isztriában, Triest és Fiume városokban beszélnek többekközt. A rómaiak  a latin és az olasz nyelveket széthordták a birodalom különböző tartományaiba, ahol az lassan meghonosodott, így keletkeztek a neo-latin nyelvek,melyek fejlődése csak Róma jelenlétében mutattak erősödő tendenciát. A behódolt népek között egy sem volt annyira alkalmas a latin nyelv teljes beolvadására, mint az olasz nyelv, az olaszok rokon eredetűek voltak a latinokkal, tájszólásaik is hasonlók voltak.

Az újlatin nyelvek csoportjába tartozik az olasz nyelv, az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül. Régen esett az anyanyelvi szinten olaszul beszélők száma, mára viszont emelkedik, körülbelül 70 millió fő beszél olaszul anyanyelven. Régen közvetítő nyelvnek tartották, körülbelül 120 millió fő esetében. Hivatalos, valamint munkanyelvként is tekintenek rá az Európai Unióban. Az olasz nyelvtanfolyam szempontjából szerencsér nő az olasz nyelv oktatásának népszerűsége, a dinamikája a nyelvnek rengeteget embert vesz rá, hogy olasz nyelvtanfolyamra jelentkezzen.

Ha egyéni oktatásról van szó, ha a kedves jelentkezőnek már vannak olasz nyelvi ismeretei, és mégis szeretné végigcsinálni a képzést, esetleg ismételni szeretne, teljes mértékben megoldható. Az olasz nyelvtanfolyam során kiderülnek az eddigi ismeretek, melyik anyagrész mennyire megy a jelentkezőnek, így be tudjuk számítani az előzetes tudását. Ha az olasz nyelvtanfolyamon résztvevő a modulok sorban elvégzése után sikeres modulzáró vizsgát tesz, azzal bizonyítja, hogy a következő modulhoz megvan a megfelelő tudása és csatlakozhat. Ilyenkor az olasz nyelvtanfolyam esetében nem szükséges a szintfelmérés.

Az olasz nyelvtanfolyam esetében ha a teljes programot vagy modult sikeresen elvégzik, abban az esetben az erről szóló papírt a képzés végén lehet átvenni. Hozzátartozik még a záráshoz, hogy egy kérdőívet kell kitölteni, amely a jelentkezők elégedettségét hivatott felmérni. Többféle visszajelzés szokott érkezi az olasz nyelvtanfolyam miatt, résztvevőktől is, valamint oktatóktól is, amelyeket összesíteni szoktunk. Ha valamilyen probléma merült fel, többen ugyanazt kifogásolják, akár mindkét részről, akkor változtatunk az olasz nyelvtanfolyam részletein, lehetőségekhez mérten. Ilyen esetben az olasz nyelvtanfolyam következő képzési időszakában már a változtatásokkal indul folyamat.