HAJTÓMŰ NYELVISKOLA erőt ad át  Családias és rugalmas


Cseh

CSEH nyelvtanfolyam

Cseh tanfolyam indítás: folyamatosan!

2 fővel már csoportot indítunk!

Zuglóban vagy online formában!

 

Kiscsoportos (2-4 fős!) tanfolyami díj: 65 000 Ft/20 óra/fő

(45 perces tanórákkal) 

Egyéni tanfolyami díj:    130 000 Ft/20 óra/fő

(45 perces tanórákkal) 

   
Főbb csoportos tanfolyamtípusok: 

  • Általános: heti 2x2 óra 
  • Intenzív: heti 3x3 óra
  • Szuper intenzív: heti 5x4 óra
  • vagy egyéni igény szerint, rugalmas beosztással


 Kapcsolatfelvételhez kattints ide 

 

Az ADATLAP kitöltése után munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett.


További információért forduljon bizalommal oktatásszervező kollégáinkhoz:

info@hajtomustudio.hu  tel.: +36 30 2100 767, +36 30 973-4716

 


Miért jó a cseh nyelvet tanulni?

Mert Csehország Közép-Európa egyik legfejlettebb és legiparosodottabb országa, a NATO és az Európai Unió tagja ahol jelentős kereskedelmi kapcsolatokat épített ki főként Németországgal és Franciaországgal.
Az ország természeti erőforrásokban gazdag, és leginkább: szenet, barnakőszenet, és uránércet bányásznak. A gazdaság az elektromos berendezésekre, az autók és más közlekedési eszközök gyártására, a környezetre és az építkezésekre összpontosít. Az ország egyik legjelentősebb élelmiszeripari exportcikke a sör, olyan híres világmárkákkal mint a Pilsner Urquell és Budweiser.

Az ország fővárosa Prága – azon felül hogy egy magával ragadó város – az UNESCO világörökségi listáján is a szerepel. A város egy kulturális központ a szláv és a germán kultúrák találkozásánál. Az építészetének jellegzetessége a sok torony és templomtorony, de többek között a Prágai vár, a Károly híd, számos palota, templomok, bazilikák és ismert múzeumok is megtekinthetők. További helyek amelyeket mindenképp érdemes meglátogatod az Karlovy Vary a melegvizű forrásaival, és az életre kelt meseváros Český Krumlov, ami egy különleges hely a maga középkori épületeivel.
Az ország sokszínűsége a kultúrában is megmutatkozik, és olyan híres személyeknek a szülőhazája Csehország mint pl.: a híres zeneszerzők Antonín Dvořák és Heinrich Biber, és olyan kiváló írók mint Milan Kundera és Franz Kafka. A cseh kultúra és tudományok területén további kiemelkedő alakok voltak például: Sigmund Freud, Gregor Mendel és Johann Palisa is.

Függetlenül attól, hogy barátokkal érkezel egy pár napos nyaralásra, vagy éppen üzleti úton vagy, kevés dolog lehet annál hasznosabb, mint egy-egy helyi szót csempészni a társalgásba, beszélgetőtársaid bizonyára értékelni fogják az igyekezted, és még szívesebben segítenek majd.

11 millióan beszélik a cseh nyelvet, ami Csehország hivatalos nyelve, de kisebb cseh közösségek is élnek az Egyesült Államokban, Kanadában és a világ más részein. A szlovák és a lengyel nyelvhez viszonylag közel áll a cseh, az ábécé alapja a latin betűkészlet, kiegészítve a diakritikus (megkülönböztető) jelekkel ellátott betűkkel. Habár a csehet sokan nehéz nyelvnek tartják, a kiejtése hangjelölő – tehát a betűk a kiejtett beszédhangoknak felelnek meg. A hangsúly általában az első szótagra esik.

A Hajtómű Nyelviskolában akár azonnal elkezdődik a cseh nyelvtanfolyam, köszönhetően a gördülékeny csoportszervezésnek - családias környezetben, rugalmas óratervezéssel, kiscsoportban, egyénileg vagy online  is elkezdeheti tanulmányait. Kiváló, tapsztalt nyelvtanárokkal állunk leendő hallgatóink rendelkezésére.