HAJTÓMŰ NYELVISKOLA erőt ad át  Családias és rugalmas


Arab

ARAB nyelvtanfolyam

Arab tanfolyam indítás: folyamatosan!

2 fővel már csoportot indítunk!

Zuglóban vagy online formában!

 

Kiscsoportos (2-4 fős!) tanfolyami díj: 65 000 Ft/20 óra/fő

(45 perces tanórákkal) 

Egyéni tanfolyami díj:    130 000 Ft/20 óra/fő

(45 perces tanórákkal) 

   
Főbb csoportos tanfolyamtípusok: 

  • Általános: heti 2x2 óra 
  • Intenzív: heti 3x3 óra
  • Szuper intenzív: heti 5x4 óra
  • vagy egyéni igény szerint, rugalmas beosztással


 Kapcsolatfelvételhez kattints ide 

 

Az ADATLAP kitöltése után munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett.


További információért forduljon bizalommal oktatásszervező kollégáinkhoz:

info@hajtomustudio.hu  tel.: +36 30 2100 767, +36 30 973-4716

 

Tudtad az arab nyelvről...?

Az arab nyelv a sémi nyelvcsalád nyugati ágához, ezen belül a délnyugati ághoz tartozik; flektáló nyelv. Az arab nyelvet az arabok – mintegy 200 millióan – beszélik Észak-Afrikában és a Közel-Keleten, az Atlanti óceántól Irak keleti határáig terjedő területen. Minthogy az iszlámban az arab a kinyilatkoztatás nyelve (Korán), valamint a kultuszban és a vallás minden területén döntő szerepet játszik, az arab ismerete bizonyos mértékig el van terjedve az egész iszlám világban (1,4 milliárd ember) az Atlanti óceántól Indonéziáig. (A magyar egyetemi besorolás szerint az arab ún. “kis nyelvnek” számít!) Az iszlám jelenleg a második legelterjedtebb vallás a világon.

Az arab világban funkcionális kétnyelvűség (diglosszia) van. A hivatalos nyelv, az irodalmi vagy klasszikus arab 1300 év óta többé-kevésbé változatlan. Írásban kizárólag ezt a nyelvet használják, továbbá ünnepélyes alkalmakkor használják időnként, valamint a rádióban és a televízióban ezen a nyelven olvassák a híreket, ill. a vallási vagy bizonyos emelkedett hangulatú műsorok legalábbis részben ezen a nyelven zajlanak. A mindennapi életben ezzel szemben mindig az adott helyi dialektusban, nyelvjárásban beszélnek. Ez helyről helyre változik. A szomszédos helységek közötti átmenet szinte észrevehetetlen, ám nagyobb távolságok esetén az eltérések már lényegesek, olyannyira, hogy pl. az arab világ két szélén élő marokkóiak és irakiak egymás nyelvjárásából már szinte egy szót sem értenek.

A nyelvjárások az irodalmi arabhoz képest egy eltérő, későbbi nyelvállapotot képviselnek, így azután attól grammatikailag is gyakran különböznek. Az eltérések nagyok: ha valaki csak az egyiket ismeri, a másik megértése külön stúdiumok nélkül nem lehetséges. A nyelvjárásokat írásban nem használják. Az irodalmi nyelv senkinek sem az anyanyelve: az írással együtt az iskolában sajátítják el az arabok. Az írástudatlanok nagy aránya (mindenütt 50% fölött) összefügg azzal, hogy az írással együtt gyakorlatilag egy új nyelvet is el kell sajátítania a nebulónak. Az arab világ nyelvi helyzetét talán úgy szemléltethetnénk, mintha az egykori nyugat római birodalom területén ma a latin lenne a hivatalos, írásban kizárólagosan használt nyelv, míg az emberek a mindennapi életben olaszul, franciául, spanyolul, románul stb. beszélnének, ám ezeket a nyelveket írásban nem használnák. Külön kell szólnunk itt a máltai nyelvről, amely valójában arab dialektus, noha történelmi és politikai okok miatt önálló nemzeti nyelvvé vált. Málta szigete Európához tartozik, tagja az Európai Uniónak, így azt látjuk, hogy egy arab dialektus egy európai nemzet nyelve lett. Latin írással írják.

A Hajtómű Nyelviskolában akár azonnal elkezdődik az arab nyelvtanfolyam, köszönhetően a gördülékeny csoportszervezésnek - családias környezetben, rugalmas óratervezéssel, kiscsoportban, egyénileg vagy online  is elkezdeheti tanulmányait. Kiváló, tapsztalt nyelvtanárokkal állunk leendő hallgatóink rendelkezésére.